Jausas en los medios

JAUSAS cerca socis per rejovenir el despatx i doblar la facturació

JAUSAS cerca socis per rejovenir el despatx i doblar la facturació

  • 15/05/2017
  • L'Econòmic

JAUSAS, un dels principals despatxos d’advocats especialitzats en l’assessorament d’empreses de Barcelona, ha emprès un procés de rejoveniment amb la incorporació de nous socis. Una entrada recent ha elevat a onze el planter d’associats que podria arribar a ser de fins a vint, segons explica el seu president, Agustí Bou. A més de rebaixar la mitjana d’edat de Jausas, firma creada fa 52 anys, l’objectiu és reforçar determinades àrees del dret, com ara laboral, fiscal, immobiliari i administratiu.

Bou explica que la necessitat d’abordar aquesta renovació va ser la que va portar el despatx a elaborar un pla estratègic 2017-2020 que marca altres fites com ara la renovació digital de l’empresa, l’augment de la facturació fins als 15 milions d’euros (el 2016 es va tancar amb 8,26 milions) i l’increment de la quota internacional del 30% actual al 50% a finals del pla.

Curiosament, la firma, que té en la gestió de fusions i adquisicions un dels principals focus d’activitat, descarta categòricament escometre aquests reptes per la via d’una compra o d’una fusió amb un altre despatx. “No creiem en la integració de despatxos que solen tenir cultures diferents, preferim el cherry picking (selecció en funció de les necessitats).”

Amb aquest pla, Jausas vol consolidar-se com una firma de referència en el mercat català i espanyol després del daltabaix del 2014 quan van tenir una fuga de professionals cap a altres bufets de més envergadura. Avui dia els principals rànquings internacionals del sector com ara Chambers i The Legal 500 reconeixen a Jausas lideratge en àrees com ara propietat intel·lectual, reestructuracions i insolvències, franquícies, litigació bancària o noves tecnologies. Però és en el sector farmacèutic i sanitari on Jausas té el seu fort. De fet, en la seva cartera hi ha algunes de les principals marques del sector.

Jausas, amb seu a Barcelona i una segona oficina a Madrid, té un ampli espectre de clients entre empreses de totes les dimensions, de dins i fora del país. L’activitat exterior del bufet descansa en el que en l’argot professional es coneix com a best friends, xarxes internacionals de despatxos principalment a Europa i l’àmbit anglosaxó, però també a la Xina.

Termòmetre de l’evolució econòmica, durant la crisi l’àrea de reestructuració i processal va significar el 40% del negoci, avui el motor és fusions i adquisicions.

The lawyers are "able to co-ordinate the work with firms abroad to make sure it goes smoothly," and goes on to highlight the firm's "reasonable fees, even in situations with partner involvement."

CHAMBERS & PARTNERS (2018)

"JAUSAS worked hard and made a good impression, I think they did their job well," reports one satisfied interviewee.

CHAMBERS & PARTNERS (2018)

Clients describe the team as "very good, quick, responsive and professional."

CHAMBERS & PARTNERS (2018)

The team is praised by clients for its "knowledge of insolvency matters and focus on finding solutions."

CHAMBERS & PARTNERS (2018)

"The team's ability to focus on the matters stands out. The lawyers understand the business and combine this with a high level of technical expertise." Another client enthuses: "We really enjoy working with them. The service is excellent."

CHAMBERS & PARTNERS (2018)